vineri, 24 septembrie 2021

Sting - Sorin Călin

 



 

 


Sau, în acte, Gordon Matthew Thomas Sumner. Compozitor, instrumentist, solist vocal de renume. Născut într-o familie britanică modestă. Știind ce e munca, dar și ce-i prin cluburi. În care mergea noaptea, spre a-i vedea și asculta pe Cream și Manfred Mann, de exemplu. Sau pentru a cânta cu diverse trupe de jazz ale vremii,  fapt ce-i înlesnește până la urmă, norocos, intrarea în celebrul  trio „The Police”.

 Este, în general, dificil să alegi o piesă ori alta din repertoriul său. Căci tot ce a creat pare atins de perfecțiune. Și parcă vine din locul în care omenescul și divinul și-au dat întâlnire, trecând la noi și noi experimente. Dar o fac totuși, enumerând câteva: „Mad About You”, „Shape of My Heart”, „Fragile”, „Fields of Gold”, „English Man in New York”, „Every Breath You Take”. Sunt minunate și de neuitat.

 În ani, mister Sumner a conlucrat cu mulți dintre cei buni. Miles Davis, Dire Straits, Phil Collins, Chris Botti sunt doar câțiva. Are și albume solo, la realizarea cărora adună sute de instrumentiști potriviți, Bântuie clasamentele cu succes meritat. Joacă în câteva piese de teatru și-n filme. Beneficiază de nominalizări numeroase și câștigă premii faimoase. Practicant de yoga și meditație transcendentală, s-a căsătorit de două ori și are șase copii. Este și-un activist constant pentru drepturile omului. Așa că nu va intra niciodată-n uitare. Nu degeaba-l admir neclintit...

 

                                                                                                



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu